Vijf tips voor beter omgaan met afval

27 augustus 2020

Afval, je kan er simpelweg niet omheen. De themagroep Smart waste bekijkt doorlopend de mogelijkheden om een flinke afvalreductie in Hilversum teweeg te brengen. Afvalreductie voor inwoners, ondernemingen en verenigingen. Je hoeft hierop niet te wachten en ook jij kan nu al aan de slag. Omdat ook kleine beetjes helpen geven we je alvast vijf tips waarmee je aan de slag kan.

  1. In deze tijd van veel handen wassen kan je eenvoudig je eigen handzeep maken. Het is zeker het proberen waard! En je kan natuulijk het pompje van de handzeep hergebruiken.
  2. Maak je graag in deze corona tijd een ommetje, alleen of met je kinderen? Je kan het ommetje combineren met het oppikken van zwerfafval. Met de app Literatti draagt jouw gevonden zwerfafval bij aan meer kennis hierover.
  3. Heb je kleine kinderen thuis of ken je mensen met kleine kinderen? Weet dat je kind vanaf 18 maanden oud kan beginnen met zindelijk worden. Gewoon door tijdens het voorlezen je kindje op een potje te zetten. En als je wilt kan je zelfs al eerder starten. En weet je dat 1 jaar eerder zindelijk al snel 2.000 luiers per jaar scheelt! Wil je weten hoe? Project Strontvlieg helpt je hiermee verder
  4. Ben je gek op soep? Ook als je dat niet bent is dit de ultieme tip voor de echte No-waste soep! Spaar alle courgette kontjes en wortelpuntjes maar op en eet smakelijk. 
  5. Voor de latte- en cappuccino-drinkers onder ons: probeer eens havermoutmelk of amandelmelk te gebruiken i.p.v. koemelk. Het is een aanrader!   
Dit artikel is geschreven door Ynske Betlem. De foto’s zijn gemaakt door Arnoud van den Heuvel.
content: