content:

 

Smart waste

We zien het steeds meer: mooie oplossingen om afval te voorkomen en om afval om te zetten naar nieuwe grondstoffen. Van huishoudelijk afval tot bedrijfsafval: steeds meer mensen en bedrijven dragen hun steentje bij aan het slim voorkomen van (rest)afval. Bouwen en verbouwen met volledig gerecyclede producten (cradle to cradle). Slim omgaan met het eigen huishoudelijk afval (bijvoorbeeld de groente & fruitzakken mee naar de (super)markt). Spullen aanbieden voor een 2e kans. Stapels karton samen persen om de (bedrijfs)container effectiever te vullen.
We zitten in Hilversum niet stil.

 


De themagroep Smart waste bestaat uit oplossingen en initiatieven die afval reduceren (denk aan minder verpakkingen, minder verspilling, minder weggooien, etc.) of die afval zo hoogwaardig mogelijk omzetten voor het opnieuw gebruiken van producten, materialen en/of grondstoffen. En dat doen we op een slimme manier. Daarom zijn wij het thema Smart waste.

Heb jij een mooie oplossing, initiatief of idee?  Of wil je meedoen?
Mail dan met themaverbinder Ynske Bethlem

BLOGS

Slim duurzaam leven: hoe doe je dat?

Met buitenbeentjes koken, je afgedankte spijkerbroek in de kledingbak, je stofzuiger repareren en ook je huis naar nul-op-de-meter. Duurzaam leven is nog best ingewikkeld. Hoe doe je dat slim zonder je van alles en nog wat te moeten ontzeggen. Hierover organiseerde Hilversum100 tijdens De Duurzame Driedaagse een gesprek aan de grote tafel bij @AllArt. Dit Hilversum100 Gesprek was ook op Zoom te volgen.
...lees verder

open BLOGS

AGENDA

Online café: Lokaal je kerstboodschappen doen

di 15 december 2020, 20:00-21:30 uur

Op deze avond organiseren we het Online Hilversum100 café over de 'interactieve boodschappenkaart'. We gaan Hilversum heel anders bekijken: waar koop je jouw boodschappen voor kerstmis met zo min mogelijk impact? Onder meer de eerlijke winkelroute komt voorbij, maar ook de “support your locals”, waar haal je een duurzame kerstboom en hoe zet je een verantwoord kerstdiner met lokale producten op tafel? Ynske van Smart Waste en Hester van Eerlijk Eten zijn jouw gastvrouwen deze avond.  We starten om 20 uur en ronden om 21.30 uur af. 
Doe je mee?

open AGENDA

MENSEN

Ynske Betlem

Verbinder Smart waste

open MENSEN

content:
INITIATIEVENKAART
content: