Radiofragment Anne-Marie Poorthuis over de energietransitie in de regio

Radiofragment met Anne-Marie Poorthuis. Zij vertelt bij NH Radio over energie-initiatieven in 't Gooi, november 2020.
...lees verder

Fotoalbums van de Duurzame Driedaagse

Van alle kanten ontvingen we al foto's van de Duurzame Driedaagse 2020. Kijk ze hier terug, of stuur de jouwe in voor onze collectie!
...lees verder

Video-terugblik Minifestival

Bekijk deze video's, gemaakt tijdens of voor het Minifestival bij de Duurzame Driedaagse in oktober 2020.
...lees verder

Wijs met wind en zon

Op zondag 4 oktober 2020 ging Hilversum100 in gesprek over windturbines en zonneweiden. Gaan we aan de energiebehoefte in Hilversum en ’t Gooi voldoen zodat de regio energieonafhankelijk wordt? Aan tafel bij Ingrid Giebels: Jacqueline Kalk (PvdA), Lex van Waarden (GroenLinks), Jacobine van Dijk (CDA) en Ivo Booijink, lid van de bewonersadviesgroep voor de Regionale Energie Strategie.
...lees verder

Slim duurzaam leven: hoe doe je dat?

Met buitenbeentjes koken, je afgedankte spijkerbroek in de kledingbak, je stofzuiger repareren en ook je huis naar nul-op-de-meter. Duurzaam leven is nog best ingewikkeld. Hoe doe je dat slim zonder je van alles en nog wat te moeten ontzeggen. Hierover organiseerde Hilversum100 tijdens De Duurzame Driedaagse een gesprek aan de grote tafel bij @AllArt. Dit Hilversum100 Gesprek was ook op Zoom te volgen.
...lees verder

Het was een mooie Driedaagse

Op 2, 3 en 4 oktober 2020 beleefden we samen de #DuurzameDriedaagse, #coronaproof! Hilversum100 nodigde alle Hilversummers uit voor drie dagen met groene en inspirerende activiteiten op verschillende locaties in Hilversum ...
...lees verder

Bakfietsparade

Op zondag 4 oktober fietsten bakfietsers met allerlei boodschappen mee met de bakfietsparade. Een feest voor het oog! Doel: voor iedereen iets anders, maar altijd duurzaam.
...lees verder

De Drie Duurzame Dagen bij Vonk

De Duurzame Driedaagse werd goed gevierd bij VONK in de wijk. Met een duurzame markt, een vegan proeverij-diner, een lezing over design-producten van ecologische materialen en een creatief kinderprogramma... werd de broedplaats op de Larenseweg 139 een knalgroene trekpleister voor Hilversummers die duurzaamheid belangrijk vinden.
...lees verder

De Duurzame Driedaagse

Op 2, 3 en 4 oktober 2020 beleefden we samen de #DuurzameDriedaagse, #coronaproof! Hilversum100 nodigde alle Hilversummers uit voor drie dagen met groene en inspirerende activiteiten op verschillende locaties in Hilversum. Lees hier wat het programma was.
...lees verder

Van de kant komen in de warmtetransitie

120 gasten, 40 sprekers en 15 live- en digitale sessies. En dat in coronatijd. Het klinkt onmogelijk. Toch is het gelukt. Het Servicepunt Duurzame Energie organiseerde gisteren in samenwerking met Provincie Noord-Holland met succes ‘Van de kant komen’, een uniek kennisfestival voor professionals die werken aan de warmtetransitie in de gebouwde omgeving.
...lees verder

Vijf tips voor beter omgaan met afval

Iedereen produceert afval. Hoe kun je die berg verkleinen? Vijf tips.
...lees verder

Hub Hub!! Hilversumse goederen groen geleverd vanuit distributiehub

Hilversumse goederen worden groen geleverd vanuit nieuwe distributiehub. Droom? Nee, toekomst!
...lees verder

— 12 artikelen per pagina
Toont 1 - 12 van 24 resultaten.