AGENDA

Online Hilversum100-café: De VN-Ontwikkelingsdoelen in Hilversums perspectief: de omgevingsvisie

di 01 december 2020, 20:00-22:00 uur

Dinsdagavond 1 december: de VN-Ontwikkelingsdoelen in Hilversums perspectief: de omgevingsvisie In dit online Hilversum100 café gaan we het hebben over de 17 'Sustainable Development Goals', de 17 ontwikkelingsdoelen van de VN. Zij zijn onze  ‘to-do-list’ voor de wereld van 2030. Deze internationale doelen worden soms als ingewikkeld en abstract ervaren. Als een ver-van-mijn-bed-show. Terwijl er (onbewust) al heel veel gebeurt om bij te dragen aan die doelen. Ook in Hilversum. En de gemeente Hilversum stelt ze zelfs centraal in de omgevingsvisie. Hoe kunnen we deze VN-doelen nou vertalen naar Hilversum? Rigo Stegeman, van Good2Connect en het SDG House Hilversum, neemt je graag mee. Hij laat je zien welke inspirerende voorbeelden er al zijn.  Daarna gaan we in gesprek over Hilversumse kansen, uitdagingen en ideeën om bij te dragen aan die doelen. We starten om 20.00 uur en ronden om 21.30 uur af.  Ben je geïnteresseerd in deze SDG's en wil je misschien wel meedoen in Hilversum, om ze te bereiken? Doe mee! Meld jezelf aan via onderstaande knop. 
Doe je mee?

Online café: stap voor stap onderweg in de energietransitie- wat kunnen we leren van de Amersfoortse oplossingen?

di 08 december 2020, 20:00-21:30 uur

Op dinsdagavond 8 december organiseren we een Online Hilversum100 café over de energietransitie. Eerst vertelt Aernoud Olde kort over de Regionale Energie Strategie (RES). Hij gaat ook in op de Hilversumse situatie. Aernoud is lid van de RES-stuurgroep voor Noord Holland Zuid. De RES is een zoektocht naar kansen voor de opwek van duurzame energie en hoe we inwoners kunnen betrekken. De RES biedt ook kansen om op nieuwe manieren invloed op de eigen leefomgeving te krijgen. Aansluitend krijgt Jan Toering uit Amersfoort het woord. Hij vertelt over de Amersfoortse zoektocht en oplossingen. Zoals de Gebiedscoöperatie Eemland en andere initiatieven. In Amersfoort verweven ze de energietransitie met de transitie van de verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving. Het doel van Gebiedscoöperatie Eemland is om tot een duurzame en inclusieve samenleving te komen. De energietransitie maakt een belangrijk onderdeel hiervan uit. We sluiten de avond af met een vergelijking van Hilversumse en de Amersfoortse oplossingen. Wat kunnen we leren? We starten om 20.00 uur en ronden om 21.30 uur af. Meld je aan en kijk, luister en praat mee!
Doe je mee?

Online Hilversum100 café over de toekomst van (groene) mobiliteit in Hilversum, ism de gemeente

do 10 december 2020, 13:00-14:30 uur

Deze middag kun je meepraten over de toekomst van het verkeer in Hilversum. Iedereen heeft een mening over de doorstroming binnen Hilversum. Maar hoe we het anders kunnen regelen - sneller, duurzamer, minder hinder en uitstoot - daar zijn we nog niet over uit. De gemeente Hilversum werkt op dit moment aan de mobiliteitsvisie 2040. Maar niet in haar eentje: we krijgen allemaal volop de kans input te leveren. Er is al een enquête gehouden en er worden nu gesprekken gevoerd met 125 groepen belanghebbenden. Ook met de Hilversum100, via dit online café. Verantwoordelijk voor dit participatietraject en het opzetten van de mobiliteitsvisie is programmamanager Marco Maréchal, van de gemeente. Hij is erbij en vertelt tijdens deze bijeenkomst over de uitkomsten van de enquête en de gesprekken tot nu toe. Daarna gaan we met elkaar over de verschillende toekomstige scenario’s in gesprek en krijgen we de kans om ontbrekende elementen nog toe te voegen. Marco roept ons allemaal op om aan deze inputsessie deel te nemen. “Doe mee en sluit je aan bij een sessie. Het is geen wassen neus, ik neem de input mee.” Met al deze input kiest de raad voor de zomer van 2021 een richting waar het met de mobiliteit in Hilversum heengaat. Wil jij erbij zijn? We starten om 13.00 uur en ronden om 14.30 uur af. Meld je hieronder aan.
Doe je mee?

Online café: Lokaal je kerstboodschappen doen

di 15 december 2020, 20:00-21:30 uur

Op deze avond organiseren we het Online Hilversum100 café over de 'interactieve boodschappenkaart'. We gaan Hilversum heel anders bekijken: waar koop je jouw boodschappen voor kerstmis met zo min mogelijk impact? Onder meer de eerlijke winkelroute komt voorbij, maar ook de “support your locals”, waar haal je een duurzame kerstboom en hoe zet je een verantwoord kerstdiner met lokale producten op tafel? Ynske van Smart Waste en Hester van Eerlijk Eten zijn jouw gastvrouwen deze avond.  We starten om 20 uur en ronden om 21.30 uur af. 
Doe je mee?

WEKELIJKS BEREIKBAAR: HET Energieloket - telefonisch

wo 30 december 2020, 09:30-11:00 uur

Inwoners van Hilversum kunnen elke woensdag van 9:30 tot 11:00 uur terecht bij HET Energieloket van HET Coöperatie. Dit vindt voorlopig telefonisch plaats. Bel 06 53 999 765 voor gratis energieadvies. Je ontvangt een tegoedbon ter waarde van € 65,- Hiermee kun je (eventueel met hulp van HET) naar keuze producten bestellen via Energiebespaarshop.nl. Doe mee en bel naar HET Energieloket! Lees meer op https://hetcooperatie.nl/het-energieloket
Doe je mee?

WEKELIJKS BEREIKBAAR: Bel het HilverZon Energieloket

wo 30 december 2020, 19:00-21:00 uur

Het HilverZon Energieloket is wekelijks telefonisch bereikbaar. Hilversummers kunnen met vragen over energiebesparende maatregelen elke woensdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur bellen met Erik de Lange, Energiecoach van HilverZon op telefoonnummer 06 52498159. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is het niet meer mogelijk om wekelijks spreekuur te houden in bibliotheek Hilversum. Heb je een vraag over besparen? Of over een offerte, bijvoorbeeld voor een check op duurzaamheid. Bel 06 52498159.
Doe je mee?

Collectieve Inkoopactie Isolatie

do 31 december 2020, 08:00-23:45 uur

1 oktober 2020 startte de collectieve inkoopactie isolatie. Het gaat om bodem, vloer, spouw en ramen. Huiseigenaren kunnen meedoen via Energie Verbonden (de samenwerkende energiecoöperaties in het Gooi, waaronder HET en HilverZon). Collectief inkopen levert prijsvoordeel op. Lees meer op https://collectieveinkoop.energieverbonden.nl/actie-isolatie
Doe je mee?

content: