content:

Eerlijk eten

Dat onze voedingskeuzes impact hebben op het milieu, daar staan mensen steeds vaker bij stil. "Wat eet ik eigenlijk en waar komt mijn eten vandaan?" "Wordt het duurzaam geproduceerd?"

Om voor de bewoners van Hilversum inzichtelijk te maken waar en hoe zij "eerlijk" kunnen eten is er informatie te vinden op deze pagina over "eerlijk eten". Ook maken we hier events en initiatieven kenbaar.

 


Iedereen die bezig is met dit thema, op welke manier dan ook, is welkom om aan te sluiten bij de themagroep. Wij komen regelmatig (online) bij elkaar om te spreken over dit onderwerp, initiatieven te delen en de samenwerking op te zoeken.

Heb je interessante informatie die op deze pagina vermeld moet worden? Of wil je meer weten over het thema eerlijk eten van Hilversum100? Of meedoen?
Mail dan met themaverbinder Hester Gietelink

BLOGS

Slim duurzaam leven: hoe doe je dat?

Met buitenbeentjes koken, je afgedankte spijkerbroek in de kledingbak, je stofzuiger repareren en ook je huis naar nul-op-de-meter. Duurzaam leven is nog best ingewikkeld. Hoe doe je dat slim zonder je van alles en nog wat te moeten ontzeggen. Hierover organiseerde Hilversum100 tijdens De Duurzame Driedaagse een gesprek aan de grote tafel bij @AllArt. Dit Hilversum100 Gesprek was ook op Zoom te volgen.
...lees verder

open BLOGS

AGENDA

Online café: Lokaal je kerstboodschappen doen

di 15 december 2020, 20:00-21:30 uur

Op deze avond organiseren we het Online Hilversum100 café over de 'interactieve boodschappenkaart'. We gaan Hilversum heel anders bekijken: waar koop je jouw boodschappen voor kerstmis met zo min mogelijk impact? Onder meer de eerlijke winkelroute komt voorbij, maar ook de “support your locals”, waar haal je een duurzame kerstboom en hoe zet je een verantwoord kerstdiner met lokale producten op tafel? Ynske van Smart Waste en Hester van Eerlijk Eten zijn jouw gastvrouwen deze avond.  We starten om 20 uur en ronden om 21.30 uur af. 
Doe je mee?

open AGENDA

MENSEN

Hester Gietelink

Verbinder Eerlijk eten

open MENSEN

content:
INITIATIEVENKAART
content: