LOKAAL

13 juli 2020

Op het stationsplein van Hilversum komt een stadspark. Inmiddels is er al een houten skelet verrezen met de naam ‘De Kwekerij’ erop. Op dit 2300 vierkante meter grote plein zijn inwoners en lokale ondernemers en initiatieven welkom om dit plein, samen met Hilversum Marketing, de komende twee jaar een levendige invulling te geven. Meerdere Verbinders van ons platform doen mee. Hilversum100 nodigt je uit!

De Kwekerij wordt een plek waar zowel bewoners van Hilversum als reizigers tot rust kunnen komen. Het is een ontmoetingsplein waar Hilversum marketing nu al een eigen ontvangstlocatie heeft.

Er is volop ruimte voor bewoners, ondernemers en lokale organisaties om hier de komende twee jaar te komen pionieren met hun eigen initiatief. Denk aan een debat, een goed gesprek, een evenement, een pop-up onderneming, een concert, bootcamp-sport. Het plein is ingedeeld met drie kavels van 32m2 en één van 75m2, waardoor er voldoende grasveld overblijft voor publieksevenementen (op anderhalve meter uiteraard).

Het stadspark De Kwekerij aan het station wordt een goede plek voor een pitstop: je vindt er straks ook de Gooische Bierbrouwerij, voor lekker, lokaal bier en een potje jeu de boules. Je start er je dag lekker met koffie en broodjes. Opening is gepland voor de zomer van 2020.

Duurzame conceptstore: LOKAAL

Toma van den Bosch van TOMA Bloemenservice en tuinder Wietse Bakker van CSA Landinzicht van zijn beiden deelnemers aan de Hilversum100. Zij zijn door Hilversum Marketing gevraagd om De Kwekerij groene kracht bij te zetten. Meteen zagen zij dé kans om samen met Hilversum100- en andere lokale ondernemers duurzaamheid een boost te geven. Hun nieuwe plek wordt ‘LOKAAL’, dé etalage voor duurzame denkers en doeners, een conceptstore waar je lokale en duurzame producten kunt vinden. Denk aan de Dutch hemp store van Michel Bogert, vegetarische lekkernijen van Frederique Spoel, biologische bloemen van Toma, zelf te oogsten groenten en kruiden van Wietse Bakker, bijzondere circulaire kadootjes. LOKAAL wordt gevestigd in een circulaire unit, die afgebroken kan worden en ergens anders weer kan worden opgebouwd als na twee jaar het stadspark ten einde is.

Ontmoetingsplek en duurzame verzamelplaats

De conceptstore is een prachtige plek om duurzame initiatieven te laten broeden en bloeien doordat de Hilversum100 er een Groene ontmoetingsplek van maakt voor mini-workshops, overleg en festivals. De conceptstore biedt de ruimte voor een programmering van allerlei duurzame activiteiten, initiatieven die zich presenteren (zoals bio design voor interieurstyling van restmaterialen door Klaske Postma) en ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. Niet toevallig allemaal thema’s die leven binnen de Hilversum100. Er is ruimte voor nog meer ideeën en producten. Laat van je horen wanneer je wilt meedoen. Hiermee kan ‘LOKAAL’ zich dagelijks presenteren als duurzame verzamelplaats binnen Hilversum.

Bereikbaarheid

Het plein is al duurzaam bereikbaar: zowel het station als de bushaltes en de fietsenstalling liggen er pal naast. Voor wie echt niet anders kan, is Q-park Hilversum Markt een parkeeroptie. Welkom!

LOKAAL bij De Kwekerij

Stationsplein 27, 1211 EX (hoek Schapenkamp), Hilversum
Wil je meer weten? Mail Toma van den Bosch: post@tomavandenbosch.nl.
Wil jij als ondernemer een plek in de conceptstore? Neem contact op met Janneke Boos via janneke@hilversum100.nl.

Dit artikel is geschreven door Paula Harte. De foto’s zijn gemaakt door Hilversum Citymarketing.
content: