De Groene Afslag

23 juli 2020

Een groene duurzame broedplaats, waar een verzameling van koplopers in de circulaire economie aan het neerstrijken is. Hier ontstaat steeds meer een podium waar duurzame kopstukken zich verzamelen om mensen te inspireren of zelf geïnspireerd worden. Hier worden dingen anders gedaan, buiten de lijntjes.

Biedt: een creatieve kleurrijke omgeving die je aan het denken zet en waar je met een groen humeur naar buiten rolt. 

Vraagt: handel; ze hebben door corona plat gelegen. Wil je de Groene Afslag helpen, kom dan koffie drinken, lunchen of beter nog; huur een ruimte of een strand.

Aanjager: Lucas Mol

Hoeft zich meestal niet voor te stellen. De man met het sjaaltje. De gelduitdeler en voorzitter van de jury van de Hilversum100 Challenge. Gepokt en gemazeld in de marketing. Z’n verhaal klopt en heeft de touwtjes stevig in handen.

“Bij De Groene Afslag komen Gooische lieden. Ik ben dit juist in de Gooise rode broeken enclave begonnen, die mensen die het voor het zeggen hebben in de BV Nederland man/vrouw, die wonen hier. Zij vinden het leuk om hier te komen en ik probeer hun allerlei speldenprikjes te geven. Hen wil ik verleiden iets duurzaams te veranderen, iets duurzaams toe te voegen aan bedrijven waar ze de scepter zwaaien. Want als die bedrijven hun bedrijfsproces gaan verduurzamen, een circulaire dienst bedenken, anders gaan inkopen, fair trade gaan handelen, een productportfolio gaan verzamelen, dan komt er een veel groter vliegwiel op gang dan als ik biologische taartjes ga verkopen aan mensen die toch al biologische taartjes eten.

Het punt is, die rode broeken, die gaan niet naar Pakhuis de Zwijger, die komen niet bij de Ceuvel, de voormalige Honigfabriek in Nijmegen, Blue City maar hier komen ze wel. Daarbij gaat het nu nog om zaaltjes verhuren maar ik wil degelijk kennis gaan exploiteren en zorgen dat de mensen die hier komen leren over de nieuwe economie, die minder wissel trekt op de planeet de aarde.”

Meer over De Groene Afslag

Dit artikel is geschreven door Janneke Boos. De foto’s zijn gemaakt door Margot Brakel.
content: