content:

Broedplaatsen

Op allerlei plekken in Hilversum schieten de creatieve plekken als paddestoelen uit de grond. En dat is goed nieuws. We zien ze het liefst in elke wijk. Zeker als ze ook nog eens broeden op oplossingen op het gebied van duurzaamheid. Duurzame Broedplaatsen dus, die mensen bij elkaar brengen om samen te werken aan een duurzame leefomgeving. 

Dit doen wij door samen te werken met allerlei inspirerend plekken zoals Vonk in de wijk, LOKAAL, @AllArt, Tante Jans, De MeentwerfFabrique Ludique, De Buitenhof en De Groene Afslag  to name a few. 

Als je de oprichters van deze plekken vraagt wat een broedplaats is dan omschrijven zij het als een plek waar: mensen samen komen, aan een gezamenlijk doel werken, waar niet altijd tussen de lijntjes gekleurd hoeft te worden, ideeën ontstaan en verder geholpen worden, creativiteit geinitiëerd wordt, uitgevonden wordt, nieuwe initiatieven tot wasdom kunnen komen. 

Mogelijkhedenplekken waar je je ei kwijt kan, waar je met elkaar kan sparren of juist even helemaal niets doet, een plek waar je welkom bent en uitgedaagd wordt om verder te denken en vooral ook doen.

Kortom: bruisende plekken waar je met elkaar meestal verder komt dan in je eentje. Lees maar na in de blogs over deze plekken.

Het team Hilversum100 Broedplaatsen wil mensen bij elkaar krijgen om groener te doen en heeft daarvoor een mobiele broedplaats, een circus dat van plek naar plek reist en op verschillende plekken verfrissende bijeenkomsten organiseert om te prikkelen, samen te werken, te zaaien en te groeien. Waar je dan aan moet denken?


 

Samenwerkingsochtenden 
Ben jij op zoek naar iemand om mee te sparren over jouw duurzame idee, op zoek naar mensen om mee samen te werken aan een project of bied jij juist jouw kennis en vaardigheden aan? Kom dan naar onze tweewekelijkse samenwerkingsochtend.

Ontwikkel-je-pitch-pitch
Ingewikkeld toch? Kort en krachtig vertellen waar jij mee bezig bent op het gebied van duurzaamheid en de ander daarin bijna even enthousiast krijgen als jij zelf? Pitchen kan je leren en dat komt mooi uit want als jij dat nou met ons komt doen dan kan jij je duurzame pitch brengen tijdens het afsluitende event van De Duurzame Driedaagse. Wie weet wie jouw pitch hoort en je helpt om verder te komen. 

Bakfietsenparade
Zichtbaar zijn, een glimlach op mensen hun gezicht toveren, zaadjes planten, dat is wat we willen met dit mobiele rariteitenkabinet. Een heuse parade van Hilversumse doeners. Een stoet van bakfietsen, die fietsend van plek naar plek gaan om duurzaamheid met een knipoog onder de aandacht te brengen bij groot en klein. Zie jij jezelf al meerijden: meld je dan hier aan.

Klinkt dit alsof je daar wel eens bij wil zijn? Of wil je aansluiten bij het circus? We kunnen altijd mensen met ideeën, talenten en/of fijne energie gebruiken. 

Neem dan contact met ons op via ikdoemee@hilversum100.nl met als subject: Broedplaatsen en kijk regelmatig op de agenda!

 

BLOGS

Het was een mooie Driedaagse

Op 2, 3 en 4 oktober 2020 beleefden we samen de #DuurzameDriedaagse, #coronaproof! Hilversum100 nodigde alle Hilversummers uit voor drie dagen met groene en inspirerende activiteiten op verschillende locaties in Hilversum ...
...lees verder

DDD bij Vonk

De Duurzame Driedaagse werd goed gevierd bij VONK in de wijk. Met een duurzame markt, een vegan proeverij-diner, een lezing over design-producten van ecologische materialen en een creatief kinderprogramma... werd de broedplaats op de Larenseweg 139 een knalgroene trekpleister voor Hilversummers die duurzaamheid belangrijk vinden.
...lees verder

De Duurzame Driedaagse

Op 2, 3 en 4 oktober 2020 beleefden we samen de #DuurzameDriedaagse, #coronaproof! Hilversum100 nodigde alle Hilversummers uit voor drie dagen met groene en inspirerende activiteiten op verschillende locaties in Hilversum. Lees hier wat het programma was.
...lees verder

open BLOGS

AGENDA

Er staan momenteel geen evenementen in de planning.

open AGENDA

MENSEN

Janneke Boos

Verbinder Broedplaatsen

open MENSEN

content:
INITIATIEVENKAART
content: