Hilversum100 Bijprater

Lees hier het laatste nieuws uit de Hilversum100 Bijprater

Hilversumse Held: Evert de Bruin

Evert de Bruin is elektrotechnisch ingenieur en wist met zijn intiatief voor de ecowijk Crailo een aantal mooie prijzen in de Hilversum100 Challenge in de wacht te slepen.

De jury noemde Everts plan 'een eyeopener', en roemde de intentie om een klein en goedkoop voorbeeldhuis te bouwen met bestaande en low-tech, maar zeer effectieve technieken om energie mee te besparen. 'Wat mij drijft is dat ik zelf off-grid wil wonen. En mijn kennis als elektrotechnisch ingenieur wil delen met geïnteresseerden.

‘Oe ist nou? Met dit keer: Emile Ratelband

Dat had je gedacht. Ik vind zijn rechtszaak om zijn leeftijd 20 jaar te verjongen briljant gevonden en erg mediageniek, maar het heeft geen fuck met de Hilversum100 te maken. Of zouden we ook als Ratelband een ‘Urgendaatje’ moeten beginnen? Een rechtszaak tegen de Staat der Nederlanden, die onmogelijk lijkt, maar dan toch even winnen. Ook in hoger beroep. In ons geval tegen de gemeente. We eisen dat we omgedoopt worden tot Hilversum200 en onze doelstellingen moeten verdubbelen. 100 Kiloton wordt 200 kiloton.

Hilversum100 Challenge van start!

Op 8 juli 2018 gaat de Hilversum100 Challenge weer van start. Heb jij een plan om Hilversum groener, gezonder en duurzamer te maken? Doe dan mee met de Challenge en maak kans op €30.000 prijzengeld om je plan uit te voeren. De energietransitie versnellen doe je samen, met je buren, sportvereniging, je school, geloofsgenoten of collega’s. Inzenden kan tot en met 29 september 2018.

Hilversumse Held

In 2017 portretteerden we 12 Hilversumse helden - mensen die zich maatschappelijk of bedrijfsmatig inzetten voor een duurzamer Hilversum. Jaap Timmers, founding father van de Bermbende, is één van hen. Afgelopen maand vond de nieuwe voorjaarscampagne met 120 bermbendegangers plaats. "Het was nu iets minder maf qua wat we aantroffen in de bermen. Geen juwelen en vibrators dit jaar. En wat ons allemaal is opgevallen: in de vrije natuur is steeds minder troep te vinden. Dus dat is een mooie ontwikkeling.”