Platform Hilversum100

In 2017, 2018 en 2019 heeft de Hilversum100 Challenge een dertigtal initiatieven ‘een financieel zetje in de rug’ gegeven. Deze initiatieven zijn aangesloten op het platform Hilversum100. In de loop van 2019 zijn we met ruim 35 deelnemers gaan nadenken over de toekomstige rol en structuur van de Hilversum100.

We hebben plannen gemaakt voor een platform van versnellers verbinders en verduurzamers. Met verbindingen, themagroepen en nieuwe initiatieven. Platform Hilversum100 wil het verduurzamen van Hilversum versnellen. Hilversum 100% duurzaam in 2050 is onze stip op de horizon.

Verduurzamen van Hilversum versnellen

Het platform Hilversum100 start nieuwe initiatieven op de thema’s Coalitie energie, Natuur in en om de stad, Toekomstbestendig ondernemen, Groene mobiliteit, No waste en Eerlijk eten. We gaan in 2020 ‘broeden’ op wat de ambitie van 100% duurzaam voor deze thema’s betekent.

Hilversum 100% duurzaam in 2050 als stip op de horizon

In broedplaatsen gaat het platform ook op zoek naar nieuwe thema’s en verhalen van Hilversummers die hiermee aan de slag gaan. We willen het verduurzamen in Hilversum versnellen door potentiele initiatiefnemers een laatste zetje te geven, door initiatieven te helpen impactgerichter te zijn, door kennis delen tussen bedrijven te faciliteren.

De focus van het platform ligt op het ‘doen’, op de uitvoering van de gezamenlijke ambitie. Met het bieden van handelingsperspectief voor alle Hilversumse actoren en groepen. Het platform zal zich inspannen om het ondernemers gemakkelijker te maken om hun producten, bedrijfsvoering en klantenkring te verduurzamen.

Het platform Hilversum100 werkt aan het verduurzamen van Hilversum. Het is hét Hilversumse platform van duurzame denkers en doeners. Wij denkers en doeners werken als bewoners en medewerkers van maatschappelijke organisaties, bedrijven en gemeente aan duurzaam leven, wonen en werken in Hilversum. Ieder jaar bepalen wij waarmee wij als platform aan de slag gaan. Waarmee we duurzaam verschil willen maken en doorbraken mogelijk willen maken. Wij nodigen iedereen uit bij te dragen aan een duurzaam Hilversum en zich bij het platform aan te sluiten.

Hilversum100 versnelt door slim creativiteit en inspiratie, kennis en ervaring, tijd en energie van Hilversummers te verbinden. Wij gaan voor een bruisend initiatievenplatform en een ‘groeiende’ begroting meerdere financiers.

Deelnemers Hilversum100

Aernoud Olde, Alice de Koning, Anne van Roij, Arnoud van de Heuvel, Bart Doornbos, Bart Landman, Bertus Wiggerts, Dee Timmermans, Dirk Beugelaar, Elja Sasbach, Ellen Stoffer, Erik van de Beld, Eva Froger, Eva Vos, Evert de Bruin, Ewout Jansen, Gijs van de Laar, Hester Gietelink, Jacqueline van Oostveen, Jamie-Lee van Piggelen, Janneke Boos, Joep Kievits, Jogchum Kooi, Joost Bennekers, Klaske Postma, Lot Vermeer, Marian Schouten, Marike Boersma, Marileen Fabels, Marion van Vught, Max Beugelaar, Maya Heinsbroek, Monique Van Bussel, Neil Simmons, Nienke Ross, Paul Basset, Paula van Harte, Renske Schriemer, Rigo Stegeman, Tobias Gorter, Toma van den Bosch, Tosca van der Zijden, Wietse Bakker, Wim de Weijer, Xander Mooibroek en Ynske Betlem.

Verbinders Hilversum100

Aernoud Olde (energie), Toma van den Bosch, Marian Schouten, Eva Froger (natuur), Joost Bennekers (ondernemen), Neil Simmons (mobiliteit), Ynske Betlem, Anne van Roij, Dee Timmermans (no waste), Hester Gietelink (voedsel), Janneke Boos, Wietse Bakker, Arnoud van de Heuvel, Marileen Faber, Rigo Stegeman, Marike Boersma (broedplaatsen, fondswerving, communicatie), Paul Basset (coördinatie).

Meer weten over Hilversum100?

Wil je meer weten over het platform Hilversum100? Of wil je meedoen? Mail dan met coördinator Paul Basset