Vier de Dag van de Duurzaamheid

Donderdag 10 oktober 2019 vierde Hilversum100 in M-mediagebouw de Dag van de Duurzaamheid.

Het werd een feestelijke middag rond het verduurzamen van Hilversum. We gingen in gesprek over wat er in 2020 nodig is. Wethouder Jan Kastje werd aan de tand gevoeld. Hilversumse ondernemers kwamen vertellen wat zij met hun landelijke subsidie op zonnepanelen doen. En enkele binnenstad winkeliers nam ons mee in hoe zij koploper willen zijn. Er natuurlijk werden de prijzen uitgereikt van de Hilversum100 Challenge 2019. Hier kun je alle inzendingen nog eens bekijken. Als je wilt weten wie er met een prijs naar huis zijn gegaan, klik dan hier. Lees hier het juryrapport. En een fotoverslag van de Dag van de Duurzaamheid vind je hier.

Hilversum100 Evenementen

Dag van de Duurzaamheid in 2018 & 2017

In 2017, 2018 en 2019 heeft Hilversum100 de Dag van de Duurzaamheid gevierd met mooie dialogen, het tekenen van Green Deals en spannende uitreikingen van prijzen aan de winnaars van de Hilversum100 Challenge. In maart 2019 deelden Hilversummers ambities en ervaringen in het Hilversum100 Stadsatelier Samen op weg naar aardgasvrij

Op 10 oktober 2017 was de Hilversum100 Dag van de Duurzaamheid te gast in de Stookplaats (Werf35). Een bijzondere dag met een inspirerende keynote, open gesprekken, het tekenen van de Green Deals Kantoren en Scholen en gelukkige prijswinnaars.

10 oktober 2018 vierden wij de Hilversum100 Dag van de Duurzaamheid in het M-mediagebouw. Het team van Hilversum100 kijkt terug op een feestelijke dag, vol betrokken Hilversummers, een inspirerende Green Deal en mooie prijswinnaars.

Hilversum100 Stadsatelier

Op 18 maart 2019 organiseerde Hilversum100 haar eerste Stadsatelier. Die avond ging het in Podium de Vorstin over Samen op weg naar aardgasvrij: waarom, ambities en ervaringen. Heleen Ekker en Marco verhoef verzorgden de aftrap. Jan Kastje, Renske Zwart en Green Deal coaches Frank Visser, Jim Teunizen en Monique Morée deelden de ambities van respectievelijk gemeente, woningcorporatie De Alliantie en Hilversumse bedrijven. En lees in het journalistieke verslag van het Stadsatelier meer over de op-weg-naar-aardgasvrij ervaringen van Hilversummers

PechaKucha Night

De vijftiende editie van PechaKucha Night op donderdag 6 juni 2019 kleurde groen. De avond stond in het teken van duurzaamheid en circulaire economie. Een Twaalf “groene bruggenbouwers” uit Hilversum en omgeving betraden het podium en gaven korte, inspirerende presentaties over hun initiatief, idee en ambitie op weg naar een toekomstbestendiger samenleving. Voor deze thema-editie werkte PechaKucha Hilversum samen met Duurzaam Hilversum en Hilversum100.

Fotoreportages