Hilversum100 Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2018 viert Hilversum100 de Dag van de Duurzaamheid. Zet woensdag 10 oktober van 15 tot 18 uur alvast in je agenda! Die dag maken in het M-mediagebouw aan de ’s Gravelandseweg 80 de winnaars van de Hilversum100 Challenge 2018 bekend. Het wordt een feestelijke dag die geheel in het teken van het verduurzamen van Hilversum staat.

Updates over het programma lees je hier zodra die bekend zijn.


Doe mee aan de Hilversum100 Challenge

De Hilversum100 Challenge verdeelt ruim € 30.000 aan prijzengeld onder de winnaars.

De grootste prijs van de Hilversum100 Challenge is € 10.000. Daarnaast is er nog € 12.500 te verdelen waarmee drie of vier andere inzendingen op weg worden geholpen. Vorige week heeft de jury onder de voorstellen die voor 1 augustus zijn ingezonden de early bird prijs van € 1.000 toegekend aan het voorstel Energie besparen met je buren met een Energy party van de Energiecoöperatie HET.

Monumentenprijs

De jury zal één van de inzenders met plannen voor energiebesparende maatregelen in hun monumentale pand waarin zij wonen, werken en/of leren met een monumentenprijs van € 5.000 op weg helpen.

Fairtradeprijs

Onder inzendingen die de productie en consumptie van fairtrade producten bevorderen, gaat de jury een fairtradeprijs van € 1.500 uitreiken.

Publieksprijs

Dit jaar wordt er naast de jury ook door het publiek gestemd. Van 1 tot en 8 oktober 12:00 uur kan iedereen een stem op zijn of haar favoriet uitbrengen! De publieksprijs is € 1.500.

En dan zijn er nog meer prijzen te verdelen. Naast het prijzengeld van de Hilversum100 hebben ook enkele partners van de Hilversum100 extra prijzen ter beschikking gesteld.

Rabobank prijs voor bouwbedrijven

Op de Dag van de Duurzaamheid reikt de jury samen met de Rabobank Gooi en Vechtstreek een stimuleringsprijs van € 1.000 uit. Het bouwbedrijf uit Hilversum met een actieplan om in Hilversum zoveel mogelijk CO₂ uitstoot te besparen, maakt kans op deze stimuleringsprijs. Het actieplan kan gaan over het verwerven van duurzaamheid/milieu certificaten als onderneming, een marketingplan voor duurzame diensten en producten, een opleidingsplan voor de eigen monteurs. Bovendien biedt de Rabobank Gooi en Vechtststreek het winnende bouwbedrijf toegang tot haar netwerken en kennis over duurzaam en circulair ondernemen.

Rabobank burenprijs

Met duurzame investeringen in huis of buurt bespaar je op je energierekening en verhoog je het wooncomfort in huis. Vooral als je het met meerdere buren doet in de hele straat. Dus heb je een origineel burenidee om je eigen straat te verduurzamen? Zend je idee dan in! Op de Dag van de Duurzaamheid reikt de jury samen met de Rabobank Gooi en Vechtstreek aan de inzender van het origineelste burenidee een stimuleringsprijs van € 1.000 uit.

Degree-n warmtepanelen

Samen met Degree-n zal de jury aan drie inzenders met plannen voor duurzame verwarming van hun woning, kantoor, school, kerk, clubhuis een Nano Infrarood warmtepaneel ter waarde van € 1.000 uitreiken. Naast het warmtepaneel biedt Degree-n de winnaars aan hen te adviseren over duurzaam verwarmen.

Tomin Groen buurtprijs

Zend je als buren, straat, buurt, school, sportclub een plan in om je omgeving schoner en groener te maken? Dan gaat Tomin Groen je helpen bij het uitvoeren daarvan. Tomin Groen ondersteunt het beste plan met € 1.000 in de vorm van medewerkersuren en het gebruik van gereedschap en materialen.