De Hilversum100 Challenge komt er weer aan!

In 2019 vindt voor de derde keer de Hilversum100 Challenge plaats – en daarom zijn we op zoek naar actieplannen om onze mooie stad groener, gezonder en duurzamer te maken.

De Hilversum100 zoekt groene doeners!

We leven in Nederland, in ’t Gooi en ook in Hilversum alsof we 3,5 aardbol hebben. Dat betekent dat we dingen anders moeten gaan doen. Dat weten we, maar de mens is een gewoontedier; we doen de dingen graag zoals we ze altijd al deden. Gelukkig voelen steeds meer mensen de urgentie om de groene handen uit de mouwen te steken.

Als jij ook aan de slag wilt met een duurzaam Hilversum, dan is de Hilversum100 is op zoek naar jou. Want goed voorbeeld, doet goed volgen.

Wat is jouw plan om in Hilversum zoveel mogelijk CO2-uitstoot te besparen? En wie mobiliseer je om mee te doen? Hoe krijg jij je straatgenoten, de leden van je sportclub, je collega’s en je vrienden bijvoorbeeld zo ver om ook stappen te zetten naar een aardgasvrije samenleving?

Maak kans op €30.000 en advies-uren

De Hilversum 100 is opgericht als aanjager om in Hilversum gezamenlijk CO2 te besparen. 100 Kiloton om precies te zijn. We zitten samen nu op de 60. Nog 40 te gaan! We zijn benieuwd naar jouw actieplan of campagne-idee om de 100 te gaan halen. Dit jaar zijn er bonuspunten te verdienen als dankzij jouw plan nog meer huizen van het gas gaan.

De meest concrete en uitvoerbare plannen maken kans op € 30.000 aan prijzengeld én advies-uren om je plan uit te voeren. Inzenden kan tot en met zaterdag 28 september 2019.

Jury

In 2018 zijn de plannen voor de Hilversum100 Challenge beoordeeld door een vakkundige jury voorgezeten door Lucas Mol

Suze Gehem

Directeur Groene Grachten
De Groene Grachten zette Suze met Wubbo Ockels op: een gedreven team van ingenieurs dat werkt aan de verduurzaming van historische panden in heel Nederland, waaronder kerken en forten. Ze is ook initiator van de Rooftoop Revolution.

Tom van de Beek

Ecopreneur
Tom is bij heel veel groene en sociale projecten betrokken, vaak als initiator. Begon de The Tipping Point Foundation, The Pollinators en Mijn Stadstuin BV. Tom zit daarnaast in allerlei besturen zoals bij het NatuurCollege en Nudge NL.

Alice de Koning

Urban Farming 035
Urban Farming 035 is een Hilversums tuininitiatief dat voor, door en met omwonenden op braakliggende terreinen, schoolpleinen of andere plekken Hilversum groener en leefbaarder wil maken en buurtbewoners verbindt.

Paul Basset

Coördinator van Hilversum 100
Paul werkt daarnaast voor Klimaatverbond Nederland, een vereniging van gemeenten, provincies en waterschappen die samen een actief klimaatbeleid voeren. Als programmamaker Buurtcommunities is Paul Basset betrokken bij het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger

Lucas Mol

Duurzaam ondernemer en initiatiefnemer van De Gooische Mij.
Iedereen die weleens de over de A1 rijdt, kent De Witte Bergen. 'De Groene Afslag' moet uitgroeien tot de groene tegenhanger. Een plek waar je kunt eten, drinken en vergaderen en waar je vooral geïnspireerd wordt groener te denken en te doen.