Hilversum100 Challenge

10 oktober 2018 werden in M - mediagebouw de Hilversum100 Challenge 2018 prijzen uitgereikt. De jury ontving 36 inspirerende actieplannen en beloonde er maar liefst 12 met een 'financieel zetje uit de ruif van Hilversum100', zoals juryvoorzitter Lucas Mol dat noemt. In dit juryrapport lees je hoe de jury tot haar oordeel kwam. Op je gemak alle inzendingen bekijken, doe je hier.

Hilversum100 feliciteert de Challenge 2018 winnaars!

Energie besparen met je buren met een Energy party - Energiecoöperatie HET: Jeroen Pool : €1000

Centrale verwarming op orde - Dirk Jan Hendrik Beugelaar: €2500

Wormenhotel Moerbeilaan - Herman Vijlbrief : €3000

Stap op de fiets om luchtkwaliteit Hilversum te maten - SODAQ: Jan Willem Smeenk: €2500

Eénpitters verdienen een duurzaamheidscertificaat - Chiel van Eendenburg: €2500

Duurzaam Educatiecentrum Crailo - Werkgroep Man op de Maan: Evert de Bruin: €10.000 + €1500 publieksprijs + Degree-n panel

Chef Het Samen Kookdiploma - Keet Smakelijk: Laura Emmelkamp: €2500

Project Strontvlieg - Ynske Betlem: €4500

Duurzame verlichting ’t Melkhuisje - Jean-Paul Duurland: Degree-n panel

Restaurant ‘Bij de tuinman’ op De Hoorneboeg - De Hoorneboeg Meike Lockhorst: Degree-n panel

Eerlijk Winkelen route - Sus & So: Gonny Jeths: €1500

Versnellingsgesprekken

Hilversum100 wil voorkomen dat ook maar één goed idee onbenut blijft en daarom zijn er Versnellingsgesprekken. Heeft jouw plan geen financieel zetje gekregen, maar wil je wel gebruik maken van de denkkracht van Hilversum100? Wij hebben een team van versnellingsmeedenkers waaruit je kunt kiezen: Joost Bennekers (123 Duurzaam), Maya Heinsbroek (Omgevingseducatie Gooi, Vecht- en Eemstreek), Oscar Jansen (Gemeente Hilversum), Aernoud Olde (HilverZon), Rigo Stegeman (Good2Connect), Edwin van der Voort (Kastanje Vastgoed) en Tosca van der Zijden (De Alliantie).

Wil je dat Hilversum100 met je meedenkt, laat ons dan weten wanneer je hiervoor wil afspreken: ikdoemee@hilversum100.nl.

Jury

In 2018 zijn de plannen voor de Hilversum100 Challenge beoordeeld door een vakkundige jury voorgezeten door Lucas Mol

Suze Gehem

Directeur Groene Grachten
De Groene Grachten zette Suze met Wubbo Ockels op: een gedreven team van ingenieurs dat werkt aan de verduurzaming van historische panden in heel Nederland, waaronder kerken en forten. Ze is ook initiator van de Rooftoop Revolution.

Tom van de Beek

Ecopreneur
Tom is bij heel veel groene en sociale projecten betrokken, vaak als initiator. Begon de The Tipping Point Foundation, The Pollinators en Mijn Stadstuin BV. Tom zit daarnaast in allerlei besturen zoals bij het NatuurCollege en Nudge NL.

Alice de Koning

Urban Farming 035
Urban Farming 035 is een Hilversums tuininitiatief dat voor, door en met omwonenden op braakliggende terreinen, schoolpleinen of andere plekken Hilversum groener en leefbaarder wil maken en buurtbewoners verbindt.

Paul Basset

Coördinator van Hilversum 100
Paul werkt daarnaast voor Klimaatverbond Nederland, een vereniging van gemeenten, provincies en waterschappen die samen een actief klimaatbeleid voeren. Als programmamaker Buurtcommunities is Paul Basset betrokken bij het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger

Lucas Mol

Duurzaam ondernemer en initiatiefnemer van De Gooische Mij.
Iedereen die weleens de over de A1 rijdt, kent De Witte Bergen. 'De Gooische Mij' moet uitgroeien tot de groene tegenhanger. Een plek waar je kunt eten, drinken en vergaderen en waar je vooral geïnspireerd wordt groener te denken en te doen.