Denk mee over onze nieuwe slogan!

Oproep: denk mee aan onze nieuwe slogan. Want die 'Hilversum100' spreekt tot de verbeelding maar vraagt ook uitleg. Een goede slogan, slagzin of ondertitel die de missie van ons verduurzamende platform verduidelijkt is wat we nu zoeken. Liefst een slogan die niet saai is en mensen motiveert om mee te doen. Doe mee en maak kans op een lokale prijs!
...lees verder

Input van Hilversum100 op Mobiliteitsvisie 2040 

De gemeente werkt aan de mobiliteitsvisie 2040 en roept daarbij de hulp in van meer dan 125 stakeholders in Hilversum. Op 10 december 2020 kreeg Hilversum100 de gelegenheid om een van de denkrichtingen verder uit te werken. We kozen voor scenario 2, “Hilversum wordt schoner”. Duurzaamheid staat hierin voorop.
...lees verder

De toekomst van onze energie in het Gooi; wat kunnen we leren van Amersfoort?

De toekomst van onze energie in het Gooi; wat kunnen we leren van Amersfoort? Op 8 december 2020 organiseerde Hilversum100 een onlinecafé over de regionale energiestrategie (RES). Ook uitgenodigd was Jan Toering, een van de trekkers van de gebiedscoöperatie Eemland (rond Amersfoort e.o.).
...lees verder

Zes tips voor een (h)eerlijk kerstdiner

Lees hier onze tips voor een smakelijk, eerlijk en heerlijk kerstdiner.
...lees verder

VN-werelddoelen een ver-van-ons-bedshow? 

Terugblik op het online café van 1 december 2020 over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN: Aanhaken op de VN-doelen biedt volop kansen en voordelen voor Hilversum. Lees hier, waarom.
...lees verder

INVLOED HEBBEN OP TOEKOMST GROENE MOBILITEIT IN HILVERSUM KAN!

Hilversum100 levert input aan de gemeente Hilversum over de Mobiliteitsvisie 2040
...lees verder

Uitnodiging: doe mee met Hilversum100

Ondernemer, stichting, vereniging, inwoners, club, buren: doe mee met een groener en gezelliger Hilversum in 2021!
...lees verder

Radiofragment Anne-Marie Poorthuis over de energietransitie in de regio

Radiofragment met Anne-Marie Poorthuis. Zij vertelt bij NH Radio over energie-initiatieven in 't Gooi, november 2020.
...lees verder

Fotoalbums van de Duurzame Driedaagse

Van alle kanten ontvingen we al foto's van de Duurzame Driedaagse 2020. Kijk ze hier terug, of stuur de jouwe in voor onze collectie!
...lees verder

Video-terugblik Minifestival

Bekijk deze video's, gemaakt tijdens of voor het Minifestival bij de Duurzame Driedaagse in oktober 2020.
...lees verder

Wijs met wind en zon

Op zondag 4 oktober 2020 ging Hilversum100 in gesprek over windturbines en zonneweiden. Gaan we aan de energiebehoefte in Hilversum en ’t Gooi voldoen zodat de regio energieonafhankelijk wordt? Aan tafel bij Ingrid Giebels: Jacqueline Kalk (PvdA), Lex van Waarden (GroenLinks), Jacobine van Dijk (CDA) en Ivo Booijink, lid van de bewonersadviesgroep voor de Regionale Energie Strategie.
...lees verder

Slim duurzaam leven: hoe doe je dat?

Met buitenbeentjes koken, je afgedankte spijkerbroek in de kledingbak, je stofzuiger repareren en ook je huis naar nul-op-de-meter. Duurzaam leven is nog best ingewikkeld. Hoe doe je dat slim zonder je van alles en nog wat te moeten ontzeggen. Hierover organiseerde Hilversum100 tijdens De Duurzame Driedaagse een gesprek aan de grote tafel bij @AllArt. Dit Hilversum100 Gesprek was ook op Zoom te volgen.
...lees verder

— 12 artikelen per pagina
Toont 1 - 12 van 31 resultaten.