De Duurzame Driedaagse

Hou ze vrij, die 2, 3 en 4 oktober 2020. We gaan samen de #DuurzameDriedaagse doen! Hilversum100 nodigt alle Hilversummers uit voor drie dagen met groene en inspirerende activiteiten op verschillende locaties in Hilversum. Kom je ook?
...lees verder

Van de kant komen in de warmtetransitie

120 gasten, 40 sprekers en 15 live- en digitale sessies. En dat in coronatijd. Het klinkt onmogelijk. Toch is het gelukt. Het Servicepunt Duurzame Energie organiseerde gisteren in samenwerking met Provincie Noord-Holland met succes ‘Van de kant komen’, een uniek kennisfestival voor professionals die werken aan de warmtetransitie in de gebouwde omgeving.
...lees verder

Vijf tips voor beter omgaan met afval

Iedereen produceert afval. Hoe kun je die berg verkleinen? Vijf tips.
...lees verder

Hub Hub!! Hilversumse goederen groen geleverd vanuit distributiehub

Hilversumse goederen worden groen geleverd vanuit nieuwe distributiehub. Droom? Nee, toekomst!
...lees verder

De Duurzame Driedaagse: organiseer jij mee?

Zullen we op 2, 3 en 4 oktober 2020 samen de #DuurzameDriedaagse doen! Wil jij ook een debat, workshop of iets anders organiseren? Laat ons weten hoe Hilversum100 je kan ondersteunen ...
...lees verder

Hilversumse Grootouders voor het Klimaat

Sinds de coronacrisis hangt er een poster op het slaapkamerraam, in drie formaten: Minimaal ‘1,5 meter– maximaal 1,5 graad’. Grootouders voor het Klimaat Jogchum en Bea Kooi voeren actie om de aarde te kunnen doorgeven aan hun kleinkinderen en aan alle (nu nog kleine) kinderen. Een dubbelinterview.
...lees verder

Sociaal ondernemer in duurzaamheid

Hilversum100 Verbinder Rigo Stegeman over zijn missie om samen de wereld duurzamer te maken
...lees verder

Vonk in de wijk

Larenseweg 139. Tot het begin van dit jaar een verwaarloosd en verlaten terrein. Vonk toverde het om tot een plek waar iedereen welkom is Een plek waar je je buren ontmoet, die mensen wil laten zien dat duurzaam leven een leuk leven kan zijn. Een plek om te kijken en dan nog een keer te kijken.
...lees verder

@AllArt

Een oude, tot vestzaktheater omgebouwde, parkeergarage. Alles wat je hier ziet heeft al een leven achter de rug. De plek waar de Hilversum100 transformeerde van een jaarlijkse challenge naar een platform. Een plek waar je kunst en cultuur kan snuiven tijdens een concert of expositie maar ook terecht kan voor een goed gesprek over jouw plan om de wereld wat mooier te maken.
...lees verder

LOKAAL

Het houten skelet op het Stationsplein van Hilversum komt tot bloei. Je vindt er LOKAAL, dé etalage voor duurzame denkers en doeners en conceptstore voor lokale en duurzame producten.
...lees verder

Hilversum100 Café

Op donderdag 14 mei was het zover: het eerste Hilversum100 Café. Door corona-preventiemaatregelen online, maar wel met een lekkere vegetarische salade en een drankje bij de hand, vooraf door Hilversum100 bij de 25 eerste aanmelders langs gebracht aan huis.
...lees verder

Hilversum100 Challenge 2019

Hilversum100 is gestart als aanjager van het besparen van 100 Kiloton CO2 in 2020. Daarom werden er in 2017, 2018 en 2019 Hilversum100 Challenges gehouden voor actieplannen om Hilversum groener, gezonder én duurzamer te maken. Hier de prijswinnende inzendingen van 2019
...lees verder

— 12 artikelen per pagina
Toont 1 - 12 van 16 resultaten.